WEDSTRIJD Real Noorderwijk - ZVK Eisden-Dorp  5 - 2  (2-2)

DATUM 14-02-2014  21:15

DOELPUNTEN Putzeys (3), Soussi (1), Scheerens (1)

VERSLAG Bij het eerste elftal ontbraken Bomboi en coach Schapmans (schorsing), Amajoud is nog steeds buiten strijd doch hoopt weldra zijn wederoptreden te maken. Eisden Dorp is nooit een makkelijke tegenstander, in de heenwedstrijd sleepte het de laatste 10 seconden nog een gelijkspel uit de brand. De Real boys hadden dus het één en ander recht te zetten. Zoals elke wedstrijd kiest Real resoluut voor de aanval, Putzeys met een gekruist schot, binnenkant paal en binnen: 1-0. Scheerens en Putzeys zijn met hun snelheid een gesel voor de bezoekers, de vele kansen resulteren helaas niet in de verhoopte voorsprong. Integendeel, Eisden hijst zich via Borgions op gelijke hoogte met de thuisploeg : 1-1. Tegelijkertijd ligt de foutenlast bij Real hoog en het staat halfweg de eerste helft al op 5 fouten. Na een assist van Putzeys tikt Soussi de verdiende 2-1 binnen. Luttele minuten voor de rust zoeken de bezoekers uitdrukkelijk de 6e fout, 10m-trap en Slechten trapt de 2-2 voorbij Sacchini. Bart Schapmans kan niet anders dan lijdzaam toekijken van op de tribune, zijn assistent-coaches Hermans en Vervoort hebben werk te verrichten tijdens de pauze. Ruststand 2-2, hopelijk staat het vizier scherper in de 2e helft!

De Real boys hebben de boodschap duidelijk begrepen en grijpen hun tegenstander meteen bij de keel. Knappe actie van Putzeys naar Cosemans, Brecht met de pass naar Scheerens, die koel afrondt: 3-2! Eisden hanteert in de 2e helft vooral de lange bal, de slordigheden stapelen zich op en Real groeit in de wedstrijd. Een nieuwe aanval van Cosemans en Putzeys, speedy Bob telt Eisden Dorp helemaal uit : 4-2 ! Real is nu helemaal op toerental gekomen, een nieuwe aanval wordt foutief afgestopt...de vrije trap van Lagouireh wordt aanvankelijk nog weg gebokst door de doelman, maar daar staat Bob de Bouwer alweer klaar om met een schitterende knal de 5-2 tegen te touwen te mikken. Valentijnscadeautje met een grote strik rond, afgeleverd bij de coach, eindstand 5-2 en opdracht volbracht!

Real Noorderwijk speelde met : Carlo Sacchini, Aziz Lagouireh, Noureddine Soussi, Yannick Scheerens, Yassin Markai, Nico Byloos, Bob Putzeys, Brecht Cosemans, Ward Vivijs, Joren Lambaerts en Davy Van Bael